web analytics

Vega rode curry

2014-01-30
  • Servings : 1
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 5m
  • Ready In : 15m

Vastendieet recepten geeft je gratis de lekkerste Vastendieet recepten

Zoals dit heerlijke vegetarisch recept van Su, lid van Het 5:2 Vastendieet Facebook groep (forum), Vega rode curry. Hou je meer van groene curry? Dat combineert lekker met aubergine, courgette en boontjes.

Ingredients

  • 150 gram pompoen in blokjes
  • 100 gr spinazie
  • 2 tomaten (in vieren gesneden)
  • 1/2 paprika in reepjes
  • 50 gram Griekse of Turkse volle yoghurt (geen magere yoghurt gebruiken omdat de hoeveelheid vet van invloed is op de binding van de curry!)
  • 1 eetlepel rode curry pasta (zelfgemaakt, van de toko of van Patak's - verkrijgbaar in bijna elke supermarkt. Let wel op dat je curry PASTA neemt en geen curry saus)
  • 75 gram meergranenrijst
  • een mok bouillon
  • verse koriander naar smaak

Method

Step 1

Doe de bouillon en currypasta in een pan. Voeg de pompoen toe en laat zachtjes koken.

Step 2

Kook intussen de rijst gaar.

Step 3

Als de pompoen zacht is, kun je de yoghurt, tomaten, paprika en spinazie toevoegen.

Step 4

Roer alles goed door en laat nog 5 minuten doorkoken.

Step 5

Doe de rijst in een kom en schep de curry er bovenop. Serveer met wat verse koriander.

Step 6

Hou je meer van groene curry? Dat combineert lekker met aubergine, courgette en boontjes.

Average Member Rating

(3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Vastendieet recepten Taco's

    Vastendieet recept: Taco’s

  • vastendieet-recepten-tomatencouscous-feta

    Gekruide tomaten couscous met feta, paprika en zwarte olijven

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Calorieën

    280 kcal (1 persoon)

TEST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *